Som oli i vi

Actualitat

Ja tenim l’oli nou!

Després d’una collita ben particular, el 22 de desembre el molí d’oli corria la porta a l’espera de la propera tardor.

Sempre s’ha dit que mai plou a gust de tothom, però aquest any a l’Empordà no ha plogut, i per ningú. La temporada va començar en dates similars als anys anteriors, però les olives ja havien començat a canviar de color molt d’hora. Era el moment de recollir les poques olives que havien sobreviscut a la sequera i a la tramuntana. Més petites que de costum, però amb una producció d’oli admirable, tant en quantitat com en qualitat.

Hem gaudit d’olis verds excel·lents, amb xocolata. Hem tastat les diferents varietats per separat i hem aprofitat per refer els nostres millors cupatges. Hem aprofitat, també, per explicar que a casa els olis sempre són de primera premsada; surten del molí, passen pel decànter i n’obtenim l’oli. La pasta sí que l’aprofitem, però fer compostar i convertir-la en adob. El pinyol, el fem servir per la caldera, una biomassa de proximitat que ens manté a nosaltres i als olis a la temperatura òptima.

Ja podeu venir a buscar l’oli nou!

Recordeu que els diumenges de gener i febrer, la botiga també és oberta els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí, de 10 a 14h.

Compartir:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tens més de 18 anys?